Az uralkodónő

Minden hétköznap a Sony Max-on!

Reign

Tartalom

A XVI. században játszódó romantikus drámasorozatban Mária, a skótok királynője Franciaországban töltött első éveit követhetjük nyomon.

Skócia és Franciaország szövetségük jeleként eljegyeztetik a francia trónörököst, Ferencet, és Skócia hercegnőjét, Stuart Máriát. A kilenc esztendős Máriát egy franciaországi kolostorba küldik, hogy ott megtanulja mindazt, amit majd mint francia királynőnek tudnia illik. Néhány évvel később a kolostorban Mária életére törnek, és ekkor a skót hercegnőt biztonsága érdekében a francia udvarba költöztetik. Mária 15 évesen érkezik az udvarba, ahol azonnal intrikák kereszttüzében találja magát. Talpraesettségének és eszének köszönhetően azonban a leendő királynő a legnehezebb helyzetekben is képes helytállni.

Ferenc anyja, Medici Katalin a kezdetektől fogva ellenzi Mária és Ferenc esküvőjét. Ellenérzése csak fokozódik, amikor Nostradamus, a híres jós megjövendöli, hogy a frigy Ferenc életébe fog kerülni.
A királynő mindent megtesz, hogy a közelgő házasságot megakadályozza. Ferenc, az ifjú trónörökös valódi vonzalmat érez fiatal menyasszonya iránt, ám a kor szokásaihoz híven és Mária nagy bánatára, nem veti meg a francia udvar csinos hölgyeit sem. A csalódott Mária hamar vigasztalásra talál. Ferenc féltestvére, Bash már érkezése napján felfigyelt az ifjú skót hercegnőre, és azóta alig várja az alkalmat, hogy az szerelmét szíve választottjának bebizonyíthassa. Mindeközben Mária fiatal udvarhölgyei, Kenna, Aylee, Lola és Greer is különböző szerelmi kalandokba keverednek, hiszen csupán egy  cél lebeg  szemük előtt: a francia udvarnál magas rangú férjet akarnak szerezni.

A sorozat a politikai intrikák szövevényes mesterkedéseinek ábrázolása mellett nagy hangsúlyt fektet a romantikus szerelmi szálak bemutatására is. A sorozat remek érzékkel vegyíti a fikciót a valódi történelmi eseményekkel, a készítők valóban kivételesen izgalmas és hangulatos produkciót hoztak létre. Az uralkodónő igazi csemege a kalandos, romantikus sorozatok kedvelőinek. 

Kövess minket